Medische specialisaties

Medische specialisaties

ClinicLease wendt haar ervaring graag aan om (mogelijke) klanten zo direct mogelijk aan te spreken in hun vakgebied. Op basis van de vele cases die ons bedrijf rijk is, hebben we een indeling gemaakt van medische specialisaties maar zodra u zichzelf niet herkend in een van de opties, dan nodigen we u van harte uit om toch uw vraag aan ons te stellen. Want ook uw (groei)plannen aangaande uw zelfstandig behandelcentrum of privékliniek kunnen we financieren met een slimme leaseconstructie. Specialisten zoals u rekenen al meer dan 3 decennia op ClinicLease. Met ClinicLease PRO als het gaat om hogere investeringen en met de handige doe-het-zelflease: ClinicLease GO als het gaat om bedragen tussen de €5.000 en €70.000.

Uiterlijk
Mede door de toepassing van geavanceerde technieken, kunnen veel specialisten zich richten op een behoefte die bij veel patiënten leeft: optimalisatie van het uiterlijk. Sommigen zijn gespecialiseerd in één cosmetisch aspect, anderen bieden een scala aan van mogelijkheden: van de bekende facelift tot spatader behandelingen, van borst- tot ooglidcorrecties en van liposuctie tot lipofilling. Plastische – en cosmetische chirurgen, vaatchirurgen, dermatologen en andere specialisten kunnen kiezen uit een breed aanbod van innovatieve hulpmiddelen.
Dermatologie
In de huidkliniek kunnen dermatologen en allergologen samenwerken met huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Geneeskunde en esthetiek treffen elkaar in de moderne dermatologische kliniek. Er worden huidziekten behandeld maar ook cosmetische correcties uitgevoerd. Andere zorgdiensten zijn bijvoorbeeld ontharing, tatoeage- en littekenverwijdering en anti-aging behandelingen. Ook in de huidzorg wordt er gebruik gemaakt van veel innovatieve hulpmiddelen zoals lasers, analyse- en therapeutische apparatuur.
Oogzorg
De oogzorg kliniek behandelt de pathologie aan de ogen zoals staar, glaucoom en oogontsteking. Maar in de oogkliniek kunnen patiënten ook terecht voor bijvoorbeeld ooglaseren, lensimplantatie, behandeling van droge ogen, hoornvliesaandoeningen, contactlenzen en ooglidcorrecties.
Maag-, darm- en leverziekten
De Maag-Darm-Lever kliniek richt zich op de diagnostiek en behandeling van aandoeningen aan de spijsverteringsorganen zoals de slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm, alvleesklier, lever, galwegen en het anusgebied. Het werk van de MDL-specialist reikt van slikklachten tot alvleesklierkanker, van overgewicht tot anorexia en van diarree tot levercirrose. Naast de reguliere medische technieken, gebruikt de MDL-arts met name endoscopische apparatuur.
Orthopedie
Orthopedie is een specialisatie die veelvuldig in klinieken wordt uitgevoerd en richt zich op het bewegingsapparaat van de mens: de botten, spieren, pezen en gewrichten. Botbreuken, gewrichtsslijtage en standafwijkingen worden er behandeld en in de meeste gevallen zijn er ook chirurgische voorzieningen. Er worden momenteel meerdere innovaties toegepast op het gebied van digitale radiologie en – meetapparatuur.
Fysio en fitness
De revalidatiegeneeskunde en fysiotherapie maken gebruik van een breed scala aan toestellen waarmee (herstel)oefeningen uitgevoerd kunnen worden. Veel van die apparaten zijn ook te vinden in de sportschool. In beide gevallen bevorderen ze de gezondheid van mensen en kunnen (zorg)ondernemers terecht bij ClinicLease voor een lease-financiering.
Hart- en vaatziekten
Op de hart en vaatkliniek kunnen patiënten onder andere behandeld worden voor een hartinfarct of hartafwijkingen. Omdat er steeds meer mensen op leeftijd zijn, wint deze kliniek aan terrein vanwege de gerichte zorg en ondersteuning die geboden kan worden. De technische voorzieningen betreffen bijvoorbeeld ECG’s, bloeddrukmetingen, hartfrequentie- en hartritmemetingen.
Bekkenbodem en blaas
Urologie, gynaecologie, obstetrie zijn voorbeelden van medische specialisaties die het deel van bekkenbodem en blaas behandelen. Betreffende klinieken richten zich op blaas-, baarmoeder- en prostaatklachten, klachten met betrekking tot de ontlasting, geslachtsorgaan klachten en dergelijke. De praktijken maken gebruik van diagnostische apparatuur en andere chirurgische voorzieningen.
Gynaecologie / vrouwenkliniek
De vrouwenkliniek is gespecialiseerd in de geslachtsorganen en de pathologie die specifiek voorkomt bij vrouwen. Gynaecologie heeft veel overlap met de verloskunde (kliniek) en obstetrie. De specialisaties worden al op diverse locaties gecombineerd aangeboden. De praktijk kent curatieve en diagnostische apparatuur en instrumentarium. Denk aan hulpmiddelen voor colposcopie, laparascopie, lisexcisie en conisatie.
Mond- en tandzorg
Het cosmetische aspect wordt steeds belangrijker in de dentale kliniek ofwel de kliniek voor mond- en tandzorg zoals een moderne naamgeving luidt. Naast de reguliere tandheelkundige zorg van tandarts, kaakchirurg en mondhygiënist, is er volop ruimte voor cosmetische behandelingen. Er zijn specialisaties in implantologie, parodontologie, endodontologie en kaakfysiotherapie bijvoorbeeld. Ze hebben allen een behoefte gemeen: state-of-the-art medische hulpmiddelen.
Dierengeneeskunde
In een dierenkliniek worden gewonde of zieke dieren behandeld. Er worden ook veel preventieve behandelingen en adviezen gegeven. Sommige dierenartsen richten zich louter op gezelschapsdieren, anderen specialiseren zich in boerderijdieren. Naast specifieke behandeltoestellen, gebruiken ze allemaal narcose- , beademings- en röntgenapparatuur. Vaak is er een laboratorium en een operatieruimte ingericht.