Meerwaarde van leasen

Ontdek de vele voordelen van leasen!

Investeringen in de zorg krijgen met leasen een extra aantrekkelijke dimensie. Het kunnen werken met een lease budget bijvoorbeeld of het tussentijds kunnen upgraden van apparatuur, werkt voor veel medische specialisten als doorslaggevend voordeel. Maar er zijn veel meer voordelen die ClinicLease voor u in petto heeft. Hierbij vindt u een beknopt overzicht. Wilt u er meer over weten, neem dan contact met ons op.

Lease als maatwerk
ClinicLease PRO meet u een leaseconstructie op maat aan die uw investering omzet in behapbare maandelijkse kosten, en anticipeert op uw (groei)plannen. Leasen is meer dan kopen of lenen, een service die u bedrijfsmatig ontzorgt

Leasen vanuit een budget
We stellen u een budget ter beschikking waaruit de aankopen worden betaald. Ideaal als uw investering meerdere aankopen, meerdere aankoopmomenten en meerdere leveranciers betreft (facility lease).

Tussentijds apparatuur upgraden
De medische sector zit boordevol technologische ontwikkelingen. Wilt u uw zelfstandig behandelcentrum of (privé)kliniek state-of-the-art houden, dan biedt ClinicLease u de mogelijkheid tussentijds uw apparatuur te upgraden binnen het bestaande leasecontract. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Dataveiligheid na afloop
Mogelijke data die op geretourneerde apparatuur is blijven staan, wordt volgens de laatste normen op het gebied van Quality, Environment, Health & Safety en Data Security verwijderd.

Pay As You Earn
In de vergoeding die medici ontvangen, is ook een deel voor het gebruik van de apparatuur en inrichting opgenomen. ClinicLease brengt deze vergoedingen in lijn met de maandelijkse leasekosten, Pay As You Earn noemen we dat. Daarmee lopen inkomsten en uitgaven voor investeringen synchroon en wordt er geen aanslag gedaan op uw budget en kasmiddelen. Deze grafiek toont u de voordelen van leasen ten opzichte van kopen.

100% van de aanschafprijs leasen
In tegenstelling tot bancaire financiering, wordt door ClinicLease 100% van de aanschafprijs in de lease opgenomen.

BTW en leasen
Als u niet BTW-plichtig bent, dient u toch BTW over uw investeringen af te dragen. Om dat te compenseren kan bij ClinicLease de BTW worden opgenomen in de financial lease (ClinicLease GO) en in termijnen worden betaald. Bij operationele lease worden de maandelijkse termijnen met de BTW belast, dus wordt deze ook gespreid betaald.

Slim budgetteren in de zorg
Leasekosten blijven gedurende de looptijd van een contract ongewijzigd. Nieuwe investeringen komen weer ten laste van een leasecontract. Dat maakt budgetteren een stuk eenvoudiger.

Investeren zonder budget
Leasecontracten hebben weinig invloed op de lopende budgetten van zorginstellingen. Dit houdt in dat er zonder budget geïnvesteerd kan worden en dat de voordelen van de nieuwe apparatuur onmiddellijk kunnen worden benut.

Asset management in de zorg
Via een handige online tool beheert u zelf alle geleasde objecten.